Julehilsen 2021

”Nu falder julesneen hvid, så ved jeg julen kommer”

Det er juleaftensdag. Sneen ligger frisk og hvid på træernes grene. Og teenagerne er for en gangs skyld vågne og friske fra morgenstunden. Øjnene glimter hos Sigrid, og yngste mand går glad rundt og uddeler julekrammere og ønsker ”glædelig jul”.

Hvad er det, der gør jul til noget særligt?

Julen kan det, som vi alt for ofte glemmer. Den kan få os til at stoppe op og besinde os på det fælles. Fortællingen om Jesusbarnet er en del af grundfortællingen om vores liv. En fortælling, der binder os sammen.

Julen viser, at vi er forbundne. Julen er familiens jul. Den er slægternes gang.

Så lad os i denne ventetid stoppe op. Lad julefreden sænke sig over land og by. Lad julen lukke lyset ind i hjerter overalt på jorden.

En af årets største begivenheder i familien blev Eskilds konfirmation i juni. En dejlig dag, hvor det lykkedes at samle familie og venner fra nær og fjern til både kirke, fest og fodboldkamp. Den unge mands højdepunkt var dog den dag, han endelig blev målt til at være højere end storesøster. Man kan vel sige, at hans liv ”peakede” da målebåndet viste de afgørende centimeter? Til sommer afslutter Eskild 9. klasse og fortsætter så skolegangen på Midtsjællands Efterskole, som Sigrid forlod for 6 måneder siden.

Sigrid har fundet sig godt til rette på Nørre Gymnasium, hvor hun nyder gymnasielivets mange facetter. Undervisningen er pludselig blevet spændende, der er piger og drenge, der interesserer sig for det samme som hende – og festerne er jo heller ikke at kimse af. En lille trænertjans i atletik spæder lidt til kontoen, der ofte er i bekymrende lavvande sidst på måneden.

Dorte er flyttet. Altså, hendes kontorstol er flyttet, og Dorte er flyttet med. Hun er Diakonissestiftelsens ”klippe” og hjælper nye og gamle kollegaer med at svare på svære spørgsmål, når hun hagler dem igennem som en del af hendes coach-uddannelse. En uddannelse som hun også har glæde af, når hun fortsat er patruljeleder for FDFs Hovedbestyrelse.

Stig er ikke flyttet. Han bor stadig hjemme, men en del af hans timer foregår fortsat på atletikstadion, nu også med en ”lille” opgave som bestyrelsesmedlem i Dansk Atletik, hvor en monumental opgave med at genrejse forbundet, står for døren.

Desværre gav året 2021 ikke mulighed for den årlige skitur til Norge, men der blev faktisk mulighed for løbe på ski i Danmark – og på golfbanen i Vejle var der næsten ”norske tilstande”.

Årets sommerlejr med FDF gik til Sletten, der også huser landslejren i 2022 – og derudover blev både Ebeltoft og Blåvand beæret med vores besøg.

Vi ser frem til mange nye oplevelser og udfordringer i det kommende år.

Glædelig jul og godt nytår ønsker vi alle.

Kærlig hilsen

Eskild, Sigrid, Dorte og Stig